Sökmotoroptimering

Öka er synlighet på sökmotorerna och få fler relevanta besökare till er webbplats.

Vårt erbjudande

Sökordsanalys, nulägesanalys, optimering och kontinuerlig uppföljning

Google är ofta hemsidans största trafikkälla. Men även andra sökmotorer såsom Bing genererar för många betydande trafikvolym. Därför är det mycket viktigt att ha en så bra synlighet som möjligt på sökmotorerna. För att generera relevant trafik med god sannolikhet till nya kundkontakter gäller det att hittas på rätt sökord.

Vi börjar alltid vårt arbete med att analysera vilka sökord som er hemsida bör optimeras för. Vi tar fram förslag på sökord och sökfraser där vi visar deras sökvolymer på Google. Efter att ha kommit överens om en lista med sökord och sökfraser analyseras er hemsida utifrån denna lista. En åtgärdsplan tas fram och genomförs sedan tillsammans med er.

Vi följer kontinuerligt upp resultatet genom att titta på hur er ranking på utvalda sökord utvecklas. Med webbanalysverktyg som Google Analytics och Googles Webmaster Tools kan vi rapportera hur många besökare sökmotorerna genererar till er hemsida och hur stor del av er söktrafik som konverterar om ni har någon form av målsida på er sajt (exempelvis bekräftelsesida för ett kontaktformulär eller ett köp i en webbutik).

Vi har ett par olika former av prisupplägg.

Priset sätts i båda fallen per sökfras/sökord. Efter en sökordsanalys lämnas ett mer detaljerat prisförslag.

Alla priser är exklusive moms.

Tidbaserat pris:

760 kr/timme.

Resultatstyrt pris

Betala bara när sökorden når en placering bland det 10 bästa i Googles sökresultat. Priset för om detta uppnås sätts utifrån den sökvolym sökordet har i genomsnitt per månad vid mätning då offerten tas fram. Ett sökord som exempelvis i genomsnitt har 50 sökningar per månad innebär ett pris på 50 kr/månad om vi lyckas få upp sökordets ranking bland de tio första, det vill säga på första sidan.

Vi börjar samarbetet med att ta fram förslag på sökord, deras sökvolymer och priser för dessa. Ni får utifrån den listan välja ut de sökord som ni vill att vi arbetar med och optimerar er webbplats för.

Om ni vill avsluta samarbetet efter att vi har uppnått resultat i form av placeringar som innebär intäkter för oss så tar vi ut en avslutningsavgift på 12 månader för de placeringar som vi uppnått vid uppsägningstillfället.

 

Kvinna som håller ett förstoringsglas

Detta ingår i priserna:

  • Sökordsanalys: Vilka sökord bör hemsidan optimeras för? Vilka sökord har möjlighet att ge flest intressanta besökare som konverterar till en kontakt, ett lead eller en kund?
  • Offert: Vi tar fram sökvolymer för sökorden och sätter ihop en offert för dessa. Ni väljer ut de sökord som ni vill att vi arbetar med och optimerar er webbplats för.
  • Rankingrapport: Vilka placeringar har ni redan på dessa sökord? För dessa behöver ni inte betala för såvida ni inte vill förbättra placeringen ytterligare.
  • Förslag på åtgärder: Vad bör göras för att förbättra rankingen på de utvalda sökorden?
  • Genomförande: Justeringar av befintlig kod, rubriker och texter på hemsidan. Optimera texter till nya sidor. Övrigt SEO-arbete.
  • Uppföljning: Rankingrapport varje månad där där vi följer utvecklingen av positionerna och lägger upp strategier för ytterligare optimering.

Detta ingår inte i priserna:

  • Eventuell uppstart av blogg och minisajt.
  • Eventuell produktion av nya sidor.
  • Eventuell framtagning av helt nya texter.


Se tjänster för underhåll av hemsida »

Vanliga frågor och svar

Det är väldigt svårt att förutsäga hur lång tid det tar innan sökmotoroptimeringen ger synlig effekt i form av bättre placeringar. Det är många åtgärder som tillsammans bidrar till resultatet och ibland drar det ut på tiden innan den ackumulerade effekten av alla åtgärder slår igenom.

På grund av exempelvis hög konkurrens kan det ibland vara svårt att nå hela vägen. Därför är vårt prisupplägg med resultatbaserat pris en fördel. De betalar bara för uppnått resultat.

Ja, självklart. Här kommer några tips. Använd dig av relevanta sökord i rubriker och texter. Låt varje sida koncentrera sig på några prioriterade sökord. Försök få kunder, leverantörer och andra kontakter att länka till din hemsida. Gör din hemsida intressant och försök få besökare att stanna kvar på hemsidan och klicka sig vidare till fler sidor.

Det finns många som är duktiga på sökmotoroptimering och konkurrensen är stor. Fördelen med oss är att vi har ett prisupplägg där du bara betalar för uppnått resultat.

Kontakta oss

Behöver du sökmotoroptimera din hemsida. Kontakat oss så hjälper vi er.

  •